Лозового хочуть притягнути до відповідальності за три епізоди – подання ГПУ

Вівторок, 21 липня 2015, 13:40

Депутат фракції Радикальної партії Андрія Лозового підозрюють у вчиненні низки кримінальних правопорушень по трьох епізодах, вчинених з грудня 2014 по липень 2015 року.

Про це йдеться у поданні Генеральної прокуратури на надання дозволу на зняття з Лозового депутатської недоторканності, затримання та арешту, яке навів у своєму Facebook Олег Ляшко.

Згідно, з поданням, "Лозового підозрюють у вчиненні низки кримінальних правопорушень проти основ національної безпеки України, громадського порядку, авторитету органів державної влади, органів місцевого самоврядування та правосуддя у період з грудня 2014 по липень 2015 року".

"Є підстави вважати, що Лозовой вчинив тяжкі злочини, за які встановлено покарання у виді позбавлення волі на строк до 8 років, а тому відповідно до вимог КПК щодо нього може бути застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", - зазначено у поданні.

"Більш м'які запобіжні заходи не забезпечують виконання Лозовим процесуальних обов'язків та не нададуть можливості запобігти вчиненню інших кримінальних правопорушень, переховування від органів досудового слідства", - сказано в документі.

Крім того, в ГПУ вважають, що лозовий може спробувати залякувати і впливати на свідків і потерпіли, а також, використовуючи владні повноваження перешкоджати кримінальному провадженню.

ГПУ наводить кілька епізодів. Перший стосується подій у суді Маріуполя у грудні 2014 року.

За даними ГПУ, Лозовий, Мосійчук та Лінько втручалися у діяльність суду, висловлювали погрози застосування насильства щодо суддів у Маріуполі.

У квітні 2015 року у приміщенні Коцюбинської селищної ради Лозовой разом з Мосійчуком та Ліньком "вчинив хуліганські дії та протиправно застосував до працівників селищної ради насильство у зв'язку з їхньою службовою діяльністю, вимагаючи вчинити певні дії".

"Діючи умисно, усвідомлюючи протиправний характер свої дій Лозовий, Мосійчук та Лінько безпідставно висунули заступнику Коцюбинського селищного голови Пушанці і секретарю селищної ради Ковтачу вимогу передати у власність демобілізованим учасникам АТО земельні ділянки в межах Коцюбинського або квартири у новобудовах, що належать іншим приватним особам".

При цьому ГПУ зазначає, що депутати використали привід надання земельних ділянок задля створення позитивного іміджу своєї діяльності.

При цьому Лінько умисно спричинив Пушанці побої, а Лозовий та Мосійчук також застосували до Пушанки фізичне насильство. Лозовий "наніс йому два удари кінцівкою милиці в ділянку живота" – певний час лозовий ходив з милицями".

Третій епізод стосувався подій у липні 2015 року в приміщенні Зарічненського відділу УМВ в Рівненській області. "Лозовой вчинив опір працівнику правоохоронного органу під час виконання ним службових обов'язків та перешкоджання законній діяльності ЗСУ в особливий період".

Згідно з повідомленням, Лозовой, перебуваючи у будівлі міліції, який є  режимним об'єктом, відмовився виконувати правила пропускного режиму, застосував насилля до заступника начальника Зарічненського РВ УМВС-начальника міліції громадської безпеки Дерія.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...