Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд над Сенцовим буде частково закритим

Вівторок, 21 липня 2015, 14:52

У справі Сенцова-Кольченка в закритому режимі будуть розглянуті 3 сторінки одного з томів, відкритої на них справи.

Про це повідомила адвокат Олександра Кольченка Світлана Сидоркіна, передає Укрінформ.

"У закритому режимі у нас будуть розглянуті лише три сторінки десятого тому. Усе інше - у відкритому", - сказала Сидоркіна.

За словами адвоката, з позитивного - те, що поки суд дає можливість висловити свої позиції обом сторонам судового процесу.

Сьогодні, за її словами, захист подав усі клопотання, що планував, і частина з них була задоволена.

З негативного - те, що до процесу не допустили громадських захисників: журналістку Наталію Кочневу (двоюрідна сестра Сенцова) і активіста Владислава Рязанцева (клопотання адвоката Кольченка).

Сидоркіна підкреслила, що також великі проблеми для адвокатів створює рішення суду проводити засідання щодня. Але захист Кольченка і Сенцова шукатиме можливості виконати цю вимогу, сказала вона.

Раніше повідомлялося, що суд в Ростові-на-Дону, який почав розглядати справу українського режисера Олега Сенцова і кримського активіста Олександра Кольченка, задовольнив клопотання захисту про допуск родичів до підсудних.

21 липня у Північно-Кавказькому окружному військовому суді у Ростові-на-Дону розпочалося засідання по суті справу Олега Сенцова та Олександра Кольченка.

Нагадаємо, за версією російського слідства, Сенцов створив в Криму терористичне співтовариство, яке було структурним підрозділом забороненого в РФ "Правого сектора", з метою виходу півострова зі складу Росії.

Сенцов провину не визнає. Крім нього у цій справі заарештовані Олександр Кольченко, а також Геннадій Афанасьєв і Олексій Чирній. Останні пішли на угоду зі слідством і вже отримали вироки - по 7 років позбавлення волі. За умовами угоди зі слідством, вони повинні будуть давати свідчення на суді проти Сенцова і Кольченка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування