У Мінську домовилися про відвід артилерії калібру до 100 мм – Цеголко

Вівторок, 21 липня 2015, 20:25

У Мінську під час засідання Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі досягнута домовленість про відвід танків, артилерійських озброєнь калібру до 100 мм.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар президента України Святослав Цеголко.

"За дорученням президента представники України в Тристоронній контактній групі домоглися прийняття домовленості про підписання доповнення до Комплексу заходів з виконання Мінських угод від 12 лютого 2015 року в частині, яка стосується відведення танків, артилерійських озброєнь калібром до 100 мм і мінометів", - сказав він в коментарі агентству у вівторок ввечері.

Разом з тим, як стало відомо агентству, даний документ буде парафовано у вівторок увечері учасниками робочої підгрупи з питань безпеки Тристоронньої контактної групи.

Як відомо, українську сторону в цій підгрупі представляє екс-міністр оборони Євген Марчук.

Раніше про те, що учасники Тристоронньої контактної групи на зустрічі в Мінську погодили текст документа про відвід озброєння калібру менше 100 мм повідомив чинний голова ОБСЄ Івіца Дачич.

Він пояснив, що в угоді будуть детально прописані процедури верифікації відводу техніки.

"В угоді буде точно вказано, як буде проводитися верифікація відводу озброєнь, хто і коли буде це здійснювати. Буде описана вся процедура", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування