Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В'язнів тюрем на окупованих територіях хочуть перевести у в’язниці, що належать українській пенітенціарній системі

Середа, 22 липня 2015, 01:50

Представники української делегації під час зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську домовилися за ОБСЄ та МКЧХ про сприяння в етапуванні засуджених з окупованих територій у в’язниці що належать українській пенітенціарній системі

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила народний депутат, представник України в робочій підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

"ми звернулися до ОБСЄ і МКЧХ з проханням направити своїх представників на судилища, що розпочинаються в Ростові над Надєю Савченко та Олегом Сенцовим. Також домовилися про те, що Червоний Хрест може у якості моніторингової місії долучитися до міжнародної процедури етапування засуджених, які відбувають покарання в трюмах на окупованих територіях вироки по яким приймалися українськими судами і вступили в силу ще до окупації) в інші установи, що належать українській пенітенціарній системі", - написала вона.

Геращенко також повідомила, що на окупованих територіях в трюмах знаходиться близько 10 тисяч тих, хто відбуває покарання, визначене українськими судами ще до війни ( тобто, це не полонені). З цих ув'язнених близько тисячі просять про те, що хочуть відбути залишок терміну покарання в інших установах, на території, що під контролем української влади.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування