Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС просить країни ЄС направити представників на судові засідання у справах Савченко та Сенцова

Четвер, 16 липня 2015, 04:40

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін направив міністрам закордонних справ країн ЄС і "Великої сімки" листи з проханням направити своїх представників до міст проведення судів над  Надією Савченко і режисером Олегом Сенцовим, незаконно утримуваних в Росії за сфабрикованими звинуваченнями.

Про це повідомила на брифінгу прес-секретар МЗС України Мар'яна Беца, передає УНІАН.

"Саме сьогодні Павло Клімкін направив головам МЗС країн ЄС і" Великої сімки "листи з проханням направити своїх представників до міста проведення суден для забезпечення належного моніторингу судових процесів над Надією Савченко та Олегом Сенцовим", - сказала вона.

У той же час вона відзначила, що це не означає визнання Україною легітимності згаданих судових процесів.

Раніше Міністерство закордонних справ України висловило категоричний протест у зв’язку із рішенням Генпрокуратури Росії направити справу Надії Савченко для розгляду по суті в Донецький міський суд Ростовської області.

Як відомо, за цими звинуваченнями Савченко загрожує до 25 років тюремного ув'язнення.

Савченко звинувачують у причетності до вбивства двох російських журналістів 17 червня 2014 року і в незаконному перетині кордону з Росією.

Вона була викрадена луганськими бойовиками і вивезена в Росію, де вже більше року утримується у в'язницях. Раніше бойовики самі зізналися, що взяли Савченко в полон в Україні.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування