Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Французькі депутати всупереч позиції МЗС Франції та України відвідають Крим

Середа, 22 липня 2015, 03:31

Депутат Національних зборів Франції Тьєррі Маріані, який очолює французьку делегацію всупереч позиції МЗС Франції та України планує відвідати Крим і розповів про цілі і програму візиту.

Про це пише газета Комерсант.

"Ми прилітаємо в Москву в середу ввечері, у четвер зустрінемося зі спікером Думи Сергієм Наришкіним, а потім попрямуємо до Ялти і Севастополя. У програмі - зустрічі з "місцевою владою" (у тому числі з головою держради Криму Володимиром Константиновим, головою ради міністрів Криму Сергієм Аксьоновим і губернатором Севастополя Сергієм Меняйло) і з населенням. Ми хочемо зрозуміти, як там живуть люди", - сказав парламентарій.

За його словами, до складу делегації увійшли десять парламентаріїв, у тому числі депутати Національних зборів Ніколя Дюік і Жак Міар (члени комісій з питань національної оборони і закордонних справ відповідно) і сенатор Ів Поццо ді Борго (заступник голови комісії у закордонних справах Сенату). Вісім учасників - члени правоцентристської партії Ніколя Саркозі "Республіканці" і по одному - від центристів і лівих сил.

Відповідаючи на питання про те, чи консультувалися перед візитом учасники делегації з українською владою, Маріані сказав: "Ні. У МЗС Франції нам також повідомили, що ідея подібної поїздки підтримана не буде. Але французькі депутати вільні у прийнятті рішень".

"Що стосується нашої групи, то її учасники діляться на дві групи. Є ті, хто - як Ів Поццо ді Борго - летить до Криму, щоб на місці розібратися в ситуації, отримати інформацію, поспілкуватися з людьми. А є ті, хто - як я або Нікола Дюік - визнає історичні факти; для нас приєднання Криму - звершилося, остаточне подія, що підкріплена референдумом і відповідає історичній реальності ", - заявив Маріані.

При цьому він підкреслив, що візит - "особиста ініціатива, а не офіційна позиція уряду Франції

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування