Сеул заявив про модернізацію арсеналу балістичних ракет КНДР

Середа, 22 липня 2015, 06:32

В уряді Південної Кореї заявили, що КНДР готується до запуску нової балістичної ракети, яка по дальності польоту може перевершити запущену в грудні 2012 року Unha-3, повідомляють південнокорейські ЗМІ.

Про це повідомляє російський Інтерфакс.

Тоді ракета Unha-3 вивела на орбіту Землі перший північнокорейський супутник. На даний момент на ракетному полігоні КНДР Тонгчанг-ри зводиться нова ракетна вишка висотою 67 метрів, яка дозволить здійснювати запуски таких балістичних ракет.

"За нашими оцінками, Північ використовує нову модернізовану вишку на полігоні Тонгчанг-ри для пусків ракет великої дальності. Тобто ракет більших ніж Unha-3", наводить слова одного з чиновників преса Південної Кореї.

Як вважають експерти, запуск нової ракети може відбутися в честь 70-ї річниці Трудової партії Кореї, яка відзначатиметься 10 жовтня 2015.

Раніше в травні Державне телеграфне агентство Північної Кореї ЦТАК повідомило про успішний випробувальний підводний запуск "сконструйованої в Кореї потужної стратегічної підводної балістичної ракети".

Однак, американські та німецькі фахівці викрили фальсифікацію запуску ракети. Вони заявили, що фотографії, які демонструють запуск ракети з підводного човна були "відфотошоплені" державними пропагандистами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування