Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутат: по справі Януковича проходять ще Ахметов, Фірташ і Льовочкін

Середа, 22 липня 2015, 09:43

По справі про порушення умов приватизації "Укртелекому", яке стало офіційною причиною для подання екс-президента Віктора Януковича у розшук по лінії Інтерполу, проходять ще декілька олігархів.

Про це у своєму блозі на "Українській правді" написав депутат від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко.

За його словами, реальними власниками австрійської компанії EPIC, яка купила "Укртелеком" у 2011 році, були Сергій Льовочкін, Рінат Ахметов, Дмитро Фірташ і сам Янукович.

"Щонайменше, ці прізвища фігурують в запиті України до деяких європейських держав про надання правової допомоги в частині виявлення кінцевих бенефіціарів фірми "ЕПІК", – написав Лещенко.

Він також додав, що, всупереч конкурсним умовам, Янукович доручив профінансувати створення мережі спецзв'язку "Укртелекомом" за рахунок держбюджету, а не коштами нового власника.

Також Лещенко пояснив, що Україна подала заяву на розшук Януковича каналами Інтерполу саме через цю справу, оскільки Інтерпол відмовляв займатися звинуваченнями у злочинах на Майдані, вважаючи їх політичними.

Як відомо, у вівторок Інтерпол зняв зі свого сайту повідомлення про розшук Януковича. В українському МВС стверджують, що тимчасово.

У 2013 році офіційним власником "Укртелекому" став Ахметов.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування