Гройсман просить парламент Франції пояснити візит своїх депутатів в Крим

Середа, 22 липня 2015, 17:25

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман направив листа керівництву французького парламенту, в якому заявив, що намір французьких депутатів приїхати в анексований Крим суперечить українському законодавству.

Про це повідомляє сайт Верховної Ради.

"Організоване у такий спосіб та без згоди української сторони перебування французьких парламентаріїв в Криму суперечить українському національному законодавству", - йдеться у листі Гройсмана на ім’я голови Сенату Французької Республіки Жерара Ларше і голови Національних Зборів Французької Республіки пана Клода Бартолона.

Гройсман висловив сподівання, що "цей візит жодним чином не відображає офіційну позицію Парламенту Франції і не був підтриманий та погоджений його керівництвом".

"Сподіваючись на подальший розвиток дружньої, довірливої та взаємовигідної українсько-французької міжпарламентської взаємодії, хотілося б почути ваші думки з приводу цієї події, за допомогою якої окремі політики намагаються поставити під сумнів територіальну цілісність нашої держави", - йдеться у листі.

Як повідомлялося,  група проросійськи налаштованих французьких депутатів в середу поїде до Росії та анексованого Криму.

Варто зауважити, що більшу частину французької делегації складуть депутати від партії екс-президента Франції Ніколя Саркозі "Республіканці".

Водночас МЗС України попередив французьких депутатів про можливу заборону на в'їзд на територію україни у випадку поїздки на окупований півострів.

У свою чергу МЗС Франції назвало несанкціонований Києвом візит групи французьких парламентаріїв до Криму порушенням міжнародного права.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...