ЦВК оголосила попередження 54 кандидатам на виборах у Чернігові

Середа, 22 липня 2015, 17:35

ЦВК оголосила попередження 54 кандидатам у депутати в Чернігові і вчергове звернулася до МВС щодо перевірки можливих випадків підкупу виборців.

Про це йшлося на засіданні Центрвиборчкому 22 липня, повідомляє прес-служба комісії.

Зазначається, що за порушення термінів відкриття рахунків виборчих фондів комісія оголосила попередження 54 кандидатам у депутати, зареєстрованим в одномандатному виборчому окрузі № 205 на проміжних виборах народного депутата України 26 липня 2015 року.

Також у ЦВК повідомляють, що отримали звернення голови політичної партії ДемАльянс Василя Гацька, в якому міститься інформація про можливі порушення виборчого законодавства України з боку окремих кандидатів у депутати, зареєстрованих в ОВО № 205, які, на думку суб’єкта звернення, виявилися у підкупі виборців, а також у наданні під час виборчого процесу виборцям безоплатно товарів і послуг (непрямому підкупі виборців).

У ЦВК заявили, що зазначене звернення є скаргою, а "вона була оформлена без дотримання відповідних вимог, її повернуто суб’єкту звернення зі скаргою без розгляду".

Разом з тим зазначається, що "комісія розглянула за власною ініціативою питання щодо можливих порушень виборчого законодавства".

При цьому "комісія не могла оголосити кандидату в народні депутати України попередження за підкуп виборців або членів виборчих комісій самим кандидатом або іншою особою за дорученням кандидата без попереднього встановлення відповідного факту судом при розгляді виборчого спору".

Однак таких рішень судів до ЦВК не надходило.

Тому Центральна виборча комісія постановила надіслати копію звернення Гацька з доданими до нього матеріалами та речовим доказом до Міністерства внутрішніх справ України для проведення перевірки викладених у ньому обставин та реагування відповідно до чинного законодавства.

Як відомо, вибори в окрузі №205 у Чернігові пройдуть 26 липня.

ЦВК констатує рекордний розмір бюлетеня - у виборах візьме участь 91 кандидат.

Як відомо, кандидат у нардепи від партії "Укроп" Геннадій Корбан і кандидат від БПП Сергій Березенко борються за депутатський мандат у 205 окрузі у Чернігові. У рамках агітації за "Корбана" його партія "Укроп" влаштовує масові роздачі їжі. Черги за цими пайками іноді досягають тисячі людей, яким доводиться стояти по 10 годин.

У той же час у Березенка, який наразі очолює Державне управління справами при президенті, раніше виявили автомобіль зі значною кількістю грошей, зброєю і списками ймовірно підкуплених виборців.

Чернігівський окружний адміністративний суд не визнав роздачу продуктових наборів і обідів кандидатом у нардепи від партії "Укроп" Корбаном підкупом виборців.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування