Квіташвілі хотів через суд заборонити розслідування щодо себе

Середа, 22 липня 2015, 23:17

Глава МОЗ Олександр Квіташвілі подав до Окружного адмінсуду Києва позов з вимогою скасувати наказ про проведення службового розслідування щодо себе і свого першого заступника Олександри Павленко.

Перше засідання у справі відбулося середу, 22 липня - позов Квіташвілі був відхилений.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що відповідачами у справі виступають 14 народних депутатів і Національне агентство з питань держслужби.

Крім того, в якості третіх осіб Квіташвілі попросив притягти Кабмін і МОЗ.

Міністр також зажадав від суду заборонити Кабміну розглядати результати цього розслідування і приймати на підставі цих документів будь-які рішення, в тому числі про можливе притягнення до відповідальності вищих посадових осіб МОЗ, у разі виявлення порушень з їхнього боку, як того вимагає законодавство.

27 травня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк розпорядився провести службове розслідування щодо Квіташвілі, його першого заступника Олександри Павленко та інших посадових осіб МОЗ на предмет належного виконання ними службових обов'язків.

Перевірка діяльності керівництва міністерства була ініційована після звернення до прем'єр-міністра 66 народних депутатів, з описом критичній ситуації, що склалася в системі охорони здоров'я, бездіяльності міністра в питаннях забезпечення закупівлі ліків, в т.ч. для бійців АТО, а також ігнорування Квіташвілі завдань з впровадження реформ.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування