У Чернігів прибувають гастролери зі зброєю - міліція проводить обшуки

Четвер, 23 липня 2015, 13:26

Правоохоронці проводять обшуки в прибувають в Чернігів осіб напередодні довиборів у парламент в мажоритарному окрузі №205 і в результаті вилучають вибухівку, зброю та боєприпаси.

Про це заявив на прес-конференції у Чернігові в четвер начальник управління МВС в Чернігівській області Едуард Альохін, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми контролюємо прибуття в місто всіх сторонніх осіб з урахуванням нестабільної ситуації в місті. Ми розуміємо, що більшість із них тією чи іншою мірою відносяться до того чи іншого виборчого штабу... Проводяться обшуки цілого ряду осіб, інформація про яких є, що вони причетні до незаконного обігу зброї та інших речовин", - зазначив Альохін.

"Проводяться заходи, в тому числі і в готелі "Україна". Обшуки ще тривають. Я можу сказати попередньо, що вилучається вогнепальна зброя і боєприпаси. І вибухові речовини", - додав він.

При цьому Альохін зазначив, що заходи проводяться не тільки силами МВС – "проводяться всіма правоохоронними органами Чернігівщини – це СБУ, це прокуратура".

Начальник управління МВС також зазначив, що вилучення зброї виробляються "тільки там, де проходять санкціоновані обшуки".

У свою чергу, присутній на прес-конференції керівник спецгрупи центрального апарату МВС щодо недопущення порушень громадського порядку і законності на довиборах, радник міністра і член колегії МВС Іван Стойко заявив, що такі обшуки проводяться не тільки в чернігівській готелі "Україна", "але і в інших місцях готельного типу".

"Вилучаються на сьогоднішній день і вибухівка, і гранати, автомати тощо... У тих людей, так званих "гастролерів, які сьогодні сюди прибули", - зазначив він.

"Працюємо на випередження – недопуск підозрілих людей, що в'їжджають в Чернігів з боку інших областей. Є багато Дніпропетровщини", - додав Стойко.

При цьому він зауважив, що у правоохоронців достатньо сил, щоб забезпечити безпеку на виборах.

"Достатньо сил у нас сьогодні, і ще прибувають, і до дня виборів прибудуть фахівці, необхідні на процес виборів. Включаючи і вибухотехніків. Все буде під контролем", - заявив керівник спецгрупи МВС.

У той же час, він зазначив, що "не виключає будь-якій ситуації, у тому числі найгіршої".

"Тому що ворог, який воює там, на сході, він зацікавлений в дестабілізації. І сьогодні є політичні сили та кандидати, які підіграють цьому", - пояснив Стойко.

Як відомо, 26 липня в окрузі №205 у Чернігові пройдуть вибори.

Тут за депутатський мандат борються від партії "Укроп" Геннадій Корбан і кандидат від БПП Сергій Березенко. У рамках агітації за "Корбана" його партія "Укроп" влаштовує масові роздачі їжі. Черги за цими пайками іноді досягають тисячі людей, яким доводиться стояти по 10 годин.

У той же час у Березенка, який наразі очолює Державне управління справами при президенті, раніше виявили автомобіль зі значною кількістю грошей, зброєю і списками ймовірно підкуплених виборців.

Чернігівський окружний адміністративний суд не визнав роздачу продуктових наборів і обідів кандидатом у нардепи від партії "Укроп" Корбаном підкупом виборців. А також не побачив криміналу у діях Березенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування