Противник сконцентрував сили в районі Донецька - штаб АТО

Четвер, 23 липня 2015, 13:53

Бойовики зосередили основну масу військової техніки в районі Донецька, на цей напрям припадає дві третини усіх провокацій.

Про це на традиційному брифінгу в четвер розповів речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, на Донецькому напрямку з боку бойовики продовжують мінометно-артилерійські обстріли наших позицій першої та другої ліній оборони в районі Світлодарська. Вони відкривають вогонь і в світлу пору доби.

В районі Горлівки ворожий вогонь не вщухає по всьому периметру, але найбільш складна ситуація в районі Новгородського, де противник двічі "відпрацював" по укріпленнях сил АТО зі 122-мм гармат, зазначив речник АТО.

За словами Мотузяника, ситуація найважча на північний захід від Донецька. Саме на ділянку фронту від Авдіївки до Мар’їнки припадає близько 2/3 усіх фактів порушення режиму тиші з боку ворога.

"Противник зосередив значні сили на передовій, в тому числі і важке озброєння. Зокрема, від артилерійської батареї у Путилівському лісі до лінії зіткнення – менше 4 кілометрів", - зазначив він.

Незважаючи на щільний вогонь противника, сили АТО утримують периметр і лінія фронту залишається стабільною, запевняють у штабі.

На жаль, внаслідок частих ворожих обстрілів знову було поранено цивільних – відомо про щонайменше три таких випадки.

На маріупольському та луганському напрямку триває відносне затишшя, зазначають у штабі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування