СБУ пропонує перевіряти гумдопомогу для Донбасу в логістичних центрах

Четвер, 23 липня 2015, 19:51

Служба безпеки України працює над створенням спрощеного режиму доставки гуманітарних вантажів на окуповані території, намічено створити спеціальні центри контролю та реєстри організацій, яким дозволять доставку товарів за лінію розмежування.

Про це інформує прес-служба депутатського об'єднання "Депутатський контроль".

"Проблема зараз у тому, що вантажі перевіряють на передовій, що створює ризики. Ми пропонуємо проводити перевірки на друго-третій лінії оборони у своєрідних гуманітарних центрах. Також ми створимо перелік організацій, які зможуть возити товари. Вантажі в цих центрах опечатуватимуть", - пояснив начальник штабу Антитерористичного центру СБУ Геннадій Кузнєцов під час круглого столу.

За словами Кузнєцова, Міністерство соціальної політики вже дало згоду на створення "зеленого коридору" для допомоги.

Планується, що на блокпостах уздовж лінії розмежування перевірятимуть лише документи благодійної організації та наявність пломб. Проте проблемою залишається те, що неможливо простежити, як надалі використовується гуманітарний вантаж.

"У перспективі ці логістичні центри зможуть надавати послуги і жителям непідконтрольних територій, зокрема щодо купівлі продуктів та медичних засобів. Люди мають отримувати там і соціальні послуги. Це не комерційний майданчик, а спосіб полегшити життя людей у "сірих зонах", - зазначив Кузнєцов.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News