Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Власником бутика Zlocci в центрі Києва виявився екс-міністр Злочевський - ЗМІ

П'ятниця, 24 липня 2015, 13:42

Власником Zlocci – нового бренду, під вивіскою якого в центрі Києва продають дороге взуття зі шкіри страуса і крокодила, найімовірніше є екс-міністр екології Микола Злочевський, якого ГПУ оголосила у розшук.

Про це йдеться у матеріалі програми "Схеми" Радіо Свобода і Першого Суспільного.

Торгова марка Zlocci зареєстрована на кіпрську компанію "Аметоса інвестментс лтд. У цієї фірми є багато перетинів з іншими бізнесами екс-міністра, який з грудня перебуває в розшуку, йдеться в розслідуванні.

Проти Злочевського порушені принаймні дві кримінальні справи – зловживання службовим становищем і заволодіння бюджетними коштами, а також за незаконне збагачення.

Злочевський попри розшук продовжує заробляти статки у Києві. Фото: Фокус 

Як пишуть журналісти, за обома статтями йому може загрожувати конфіскація майна, але поки що його статки зростають – наприклад, у грудні відкрився новий магазин взуття.

У магазині Zlocci пропонують придбати взуття і ремінь зі шкіри крокодила зі знижкою за близько 60 тисяч гривень.

Власником Zlocci виявився Злочевський. Фото: zlocci.com

Є ціла низка свідчень, що саме Злочевський є власником цього магазину. Наприклад, адреса реєстрації власника торгової марки, компанії "Аметоса інвестментс лтд", збігається з адресою фірми "Біртіліна консалтинг лтд". Остання є співвласником двох палаців із земельними ділянками на Київському водосховищі разом із батьком Миколи Злочевського. Майже рік тому програма "Схеми" виявила, що цими маєтками і землею володіє Злочевський, який був міністром екології України за президентства Віктора Януковича.

Дочка екс-міністра Карина Злочевська значну частину публічних постів на своїй сторінці Facebook присвячувала саме новому магазину Zlocci. Але після того, як програма "Схеми" попросила коментар у представників Злочевського, пости про магазин зникли зі сторінки дочки екс-міністра. Коментаря журналістам не дали.

Торгову марку Zlocci реєструвала та ж людина, яка раніше допомагала реєструвати інтелектуальну власність компанії "Інфокс"-ТМ "Біолонг". Це – Охотнікова Катерина Олександрівна.

Власником і бенефіціаром компанії "Інфокс", відповідно до державного реєстру, є Микола Злочевський. Але формально продає дорого взуття Валерій Ткач – фізична особа – підприємець, з’ясували журналісти.

Його підприємство за документами розташоване за адресою, яка виявилась обшарпаним багатоповерховим будинком на околиці Києва.

"Наша родинна фабрика міститься у затишному містечку Almansa ( Іспанія)… Наше взуття із екзотичної шкіри алігатора, страуса, ящірки і шкіри благородного оленя", – зазначено на сайті Zlocci. У цьому містечку розташовано більш, ніж три десятка фабрик взуття.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...