Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Греція офіційно попросила допомоги у МВФ

Субота, 25 липня 2015, 06:52

Міністерство фінансів Греції подав у Міжнародний валютний фонд офіційний запит про відкриття нової кредитної лінії.

Про це йдеться в листі міністра фінансів країни Евкліда Цакалотоса на ім'я голови фонду Крістін Лагард, яке потрапило в руки журналістів у п'ятницю, повідомляє ВВС.

Раніше представник фонду Джеррі Райс заявив, що для відкриття кредитної лінії необхідно, щоб країна першою формально розпочала переговори з фондом.

"Ми хочемо повідомити вам про те, що шукаємо можливості отримати новий кредит від Міжнародного валютного фонду. Ми з нетерпінням чекаємо продовження співпраці з фондом", - говориться в листі.

У п'ятницю в Грецію прибула делегація МВФ для переговорів про запуск третьої програми допомоги країні на 86 млрд. євро, проте переговори не почалися через те, що організаторам не вдалося знайти для них безпечне місце.

Зараз комісія розглядає кілька можливих місць для переговорів, однак деталей не розголошує. Інший член делегації висловив сподівання, що переговори по суті почнуться в суботу.

23 липня грецький парламент прийняв другий пакет законопроектів для продовження переговорів з міжнародними кредиторами з приводу надання Афінам кредиту в розмірі 86 млрд євро.

Повідомлялося, що Греція починає роздавати борги кредиторам. Згідно з джерелами в міністерстві фінансів країни, Греція погасила 4,2 мільярда євро Європейському центральному банку (ЄЦБ) вже в понеділок, 20 липня, щоб уникнути чергового дефолту.

Раніше парламент Греції схвалив угоду з Євросоюзом, за якою зобов'язався почати непопулярні реформи в обмін на отримання фіндопомоги і реструктуризації боргу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування