ОПОРА: Виборці у Чернігові фотографують бюлетені. Міліція затримує

Неділя, 26 липня 2015, 13:53

У Чернігові на довиборах до ВР на двох виборчих дільницях виявили фотографування виборцями бюлетенів.

Як повідомляє ГМ "ОПОРА", у першому випадку, зафіксованому на виборчій дільниці № 740998, бюлетень фотографував хлопець, який провів виборця до кабінки, зачекав, поки той проголосує, а потім біля урни сфотографував бюлетень.

Коли спостерігачі почали з’ясовувати обставини, чоловік залишив дільницю. Їх було помічено пізніше, як вони сідали в машину. Про інцидент повідомлено правоохоронні органи.

Інший випадок стався на дільниці № 741013. Там виборець прийшов голосувати з дитиною. Коли він підійшов до урни, то дав до рук дитини бюлетень, де було видно, за кого він проголосував, і сфотографував її. Під час розмови з виборцем той пояснив, що зробив це на пам’ять для себе.  

Окрім того  на дільниці 741039 дівчина сфотографувала бюлетень, після чого її затримали.

"Міліція зараз її тримає і чекає на голову ДВК. Голова ДВК в той момент почала відправляти членів ДВК на голосування "на дому". Дівчина ту фотографію вже комусь відправляла і зараз всі чекають слідчо-оперативну групу", - повідомили спостерігачі.

На ДВК 741002 жінка намагалася винести бюлетень.

"Коли її зловили, бабуся почала плакати і говорити, що хотіла проголосувати вдома. Схожа ситуація зафіксована на дільниці №741029, де чоловік порвав бюлетень та вкинув його до скриньки відразу після того, як члени комісії не дали його винести за межі дільниці", - повідомили в ОПОРІ.

"Відповідно до ст. 159  Кримінального кодексу України, умисне порушення таємниці голосування  ... карається штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років", - нагадали в ОПОРІ.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування