Спостерігачі і міліція нарахували понад 50 порушень на довиборах

Неділя, 26 липня 2015, 22:29

Під час проміжних виборів на 205-му окрузі у Чернігові спостерігачі ГМ "ОПОРА" зафіксували 52 порушення різного характеру.

Про це повідомив спостерігач "ОПОРИ" Євген Романенко.

За його словами, третина цих порушень стосувалися присутності тих осіб, перебування яких є неприпустимим на виборчих дільницях.

14 порушень стосувалися фотографування бюлетенів після голосування. Також було зафіксовано розсилку СМС-повідомлень, де людям обіцяли винагороду за фотографування бюлетенів.

При цьому у 3% випадків, віднесених до порушень, було зафіксовано недопуск спостерігачів на дільниці.

У свою чергу начальник управління МВС України в Чернігівській області Едуард Альохін заявив, що до правоохоронців надійшло 50 повідомлень і заяв про порушення в ході виборчого процесу, усі вони зареєстровані, проводяться перевірки.

Альохін повідомив, що у 6 випадках, на думку заявників, було зафіксовано незаконне розповсюдження агітаційних матеріалів, в 25 випадках - підкуп виборців.

У свою чергу радник глави МВС, керівник спецгрупи центрального апарату МВС щодо недопущення порушення правопорядку і законності на довиборах Іван Стойко зазначив, що на вулицях обласного центру в тих чи інших частинах міста виникають певні непередбачені ситуації або конфлікти, але правоохоронці намагаються якомога швидше їх погасити.

Також, за словами Стойка, у Чернігові перебувають понад 150 нардепів та дуже багато правоохоронців.

"Інтерфакс-Україна" 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...