Путін вважає, що Блаттер гідний Нобелівської премії

Вівторок, 28 липня 2015, 03:58

Президент Росії Володимир Путін заявив, що президент ФІФА Зепп Блаттер заслуговує Нобелівської премії за його діяльність на посту глави Міжнародної федерації футболу.

Про це пише Reuters.

"Я вважаю, що такі люди, як Блаттер, або керівники великих міжнародних спортивних федерацій, або Олімпійських ігор заслуговують особливого визнання. Якщо хто-небудь і заслуговує Нобелівську премію, то саме ці люди", - передає агенство слова Путіна.

За його словами, Блаттер нібито не брав участь у корупційній діяльності.

"Ми всі знаємо ситуацію, яка розвивається навколо Блаттера прямо зараз. Я не хочу вдаватися в подробиці, але я не вірю, що особисто він залучений в корупційну діяльність", - вважає президент РФ.

Як відомо, глава ФІФА Йозеф Блаттер підтримує ідею проведення чемпіонат світу 2018 року в РФ.

Раніше повідомлялось, що Блаттер утримується від подорожей і не полишає рідну Швейцарію через побоювання бути арештованим.

У Швейцарії завели кримінальну справу у зв'язку з вибором країн-господарок чемпіонату світу з футболу 2018 і 2022 років.

Наприкінці травня у Цюріху співробітниками ФБР були заарештовані 9 високопоставлених функціонерів ФІФА. Всі вони підозрюються в отриманні хабарів в особливо великих розмірах і можуть бути екстрадовані в США.

Вибори президента ФІФА мають відбутися 26 лютого 2016.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...