Україна пішла відкривати небо в обхід проблеми Гібралтару

Середа, 29 липня 2015, 13:32

Мінінфраструктури ініціювало переговори з усіма країнами, з якими в України є авіасполучення, щодо зняття всіх обмежень.

Про це заявив на засіданні Кабміну міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.

Він нагадав, що Україна досі не може підписати парафовану угоду про спільний авіапростір з ЄЄ через суперечку навколо Гібралтару між Іспанією та Великобританією.

"Ми бачимо певні складності у відносинах Іспанії та Великобританії по дозволу для України на підписання угоди про спільний авіаційний простір з Європою", - заявив він.

Тому міністерство вирішило лібералізувати авіаційні стосунки на двосторонньому рівні.

"Я дав доручення Державіаслужбі почати за допомогою МЗС перемовини з усіма країнами, з якими в України підписані двосторонні договори про використання авіапростору. Всього таких країн приблизно 70, з яких в районі 60 мають двосторонні обмеження", - пояснив Пивоварський.

"Поставлена задача Державіа в найкоротші терміни провести перемовини і зняти обмеження", - додав він.

Як відомо, Україна та ЄС уже парафували угоду про спільний авіапростір, але її підписання заблокувала суперечка навколо Гібралтару.

Мініфраструктури запустило два проекти відкритого неба в аеропортах Львова і Одеси, знявши всі обмеження на польоти туди і запропонувавши іншим країнам зробити те саме.

Раніше Пивоварський заявляв, що Україна підпише договір про "спільне небо" з Європейським союзом до кінця 2015 року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування