Генпрокуратура вважає, що Янукович піариться на відеоконференції

Середа, 29 липня 2015, 17:51

У Генпрокуратурі розцінюють як піар заяву Віктора Януковича про готовність давати свідчення в режимі відеоконференції.

Про це  сказав на брифінгу в Києві начальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк, передає Інтерфакс-Україна.

"У даному випадку має місце не бажання давати свідчення, а піар-кампанія", - сказав він, коментуючи заяву адвоката Януковича про бажання його підзахисного давати свідчення в режимі відеоконференції.

Крім того, за його словами, Генпрокуратура не отримала підтверджень про місцезнаходження екс-президента Віктора Януковича ні від нього самого, ні від представників Російської Федерації.

"Якщо людина перебуває на території іншої держави, то дії з ідентифікації і встановлення особи та складання документів, які підтверджують, що це саме та особа, яка потрібна", - сказав він.

"(Після цього - ІФ) направляється клопотання про міжнародну правову допомогу цій державі. В даному випадку у нас немає жодного підтвердження ні від самого Януковича, ні від РФ, що він знаходиться в конкретному місці, що його особа встановлена, або він є затриманим і з ним можна проводити слідчі дії. Тобто відповідей у нас немає", - сказав на брифінгу Горбатюк.

Раніше адвокати екс-президента Віктора Януковича заявили "Українській правді", що Генпрокуратура не погоджується заслухати його покази в режимі відеоконференції.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News