Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На маріупольському напрямку поновилися бої - штаб АТО

Четвер, 30 липня 2015, 13:21

На маріупольському напрямку у зоні проведення антитерористичної операції відновилися бойові дії.

Про це на традиційному брифінгу у четвер розповів речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

Ввечері середи бойовики провели обстріли наших позицій на схід від Старогнатівки зі 122-мм гармат і танка.

Також, за словами Лисенка, зафіксовано використання танка з боку НЗФ поблизу Гранітного. Південніше, в районі Миколаївки та Чермалика мали місце дві ворожі збройні провокації. На ділянці фронту від Павлополя до Широкиного бойові дії не велися.

На Луганському напрямку бойовики продовжують здійснювати стрілянину з гранатометів по Станиці Луганській у вечірні години. Водночас у Щасті у середу було спокійно.

Продовжує загострюватися ситуація на північ від Бахмутської траси. З протилежного берега Сіверського Донця НЗФ провели короткотривалий танковий обстріл: це було біля Трьохізбенки.

Двічі з південного напрямку були обстріляні наші позиції у Кримському; противник застосував міномети.

Також активізувалися бойовики у Первомайську. Під ворожий вогонь із зенітних установок, мінометів, танків і 122-мм гармат потрапили наші позиції на рубежі Попасна – Троїцьке.

Всі вищеперелічені інциденти зафіксовані у темну пори доби, зазначив Лисенко.

На Донецькому напрямку на південь від Світлодарська минулої доби було відносно спокійно – не зафіксовано жодного випадку застосування важкого озброєння з боку НЗФ.

Натомість в районі Горлівки обстановка погіршується: зростає інтенсивність ворожого вогню та частота застосування великокаліберних гармат. Точки найбільших обстрілів – село Миколаївка, що на півдорозі з Горлівки в Артемівськ, Майорськ і сел. Ленінське Дзержинської міськради.

Противник відпрацьовує по наших позиціях з усіх наявних зразків озброєнь, окрім реактивної артилерії, і тримає їх прямо у житлових кварталах Микитівського району Горлівки, зазначив речник АТО.

30 липня внаслідок варварських обстрілів житлових кварталів з боку окупантів у Дзержинську загинуло двоє чоловіків і поранено 1 жінку, а також пошкоджено газопровід.

В районі Донецька бойова обстановка залишається незмінною – обстріли та ворожі провокації не припиняються по всій лінії фронту від Авдіївки до Мар’ївки.

Окрім житлових кварталів та території зруйнованого Донецького аеропорту, противник використовує для ведення та корегування вогню терикони, а також великі зелені насадження – ліси, парки та навіть кладовища у чотирьох західних районах Донецька, зазначив Лисенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування