Справи 7 міліціонерів-зрадників передали до суду заочно

Четвер, 30 липня 2015, 16:02

Слідче управління прокуратури Донецької області передає сім справ до суду для заочного засудження міліціонерів, що перейшли на бік бойовиків.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Слідче управління прокуратури Донецької області завершило  досудові розслідування у 7 кримінальних провадженнях стосовно колишніх правоохоронців, які перейшли на сторону терористичної організації "ДНР".

У період з червня по липень 2014 року, коли адміністративні будівлі у містах Донецької області захоплювали представники терористичної організації "ДНР", семеро правоохоронців самоусунулися від виконання службових обов’язків працівників правоохоронного органу та залишились у місті Донецьку.

Через деякий час усі вказані особи, всупереч присязі працівника органів внутрішніх справ України, вступили до лав бойовиків та стали членами одного зі збройних формувань - так званої "поліції МВС ДНР".

Серед міліціонерів-зрадників 6 чоловіків та 1 жінка.

До переходу на сторону бойовиків вони працювали у підрозділах МВС України в Донецькій області, а саме: В Головному управлінні, Донецькому і Авдіївському МУ ГУМВС. Ще троє  - в районих управліннях Донецька: Ленінському, Кіровському і Ворошиловському.

На теперішній час обвинувачувані залишаються на тимчасово окупованій території. Враховуючи вказаний факт, прокуратурою прийнято рішення про передачу справ до суду для заочного засудження 7 міліціонерів. 

За співпрацю з терористами їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування