Убивство Бузини: захист підозрюваних звинувачує спецслужби

Четвер, 30 липня 2015, 16:28

Захист підозрюваних в убивстві журналіста Олеся Бузини активістів Андрія Медведька й Дениса Поліщука заявляє, що до вбивства причетні представники спецслужб.

Про це заявив адвокат Андрій Федур на прес-конференції в четвер.

"Медведько і Поліщук не здійснювали вбивство Бузини... На моє переконання, вбивство Бузини було скоєно працівниками спецслужб. Очевидно, що наших українських. Інше питання – на кого вони працюють. Яка мета і ким організовано – це робота прокуратури", - сказав він.

Також, за словами Федура, міліція сфальсифікувала результати судово-медичної експертизи, яка нібито доводить причетність його підзахисних до вбивства, зокрема експертизи ДНК.

"Ми це доведемо", - запевнив він.

Адвокат зазначив, що препарати необхідні для подібної експертизи не сертифіковані в Україні, а значить їх немає в розпорядженні Міністерства внутрішніх справ.

Крім того, захист стверджує, що опитав свідка вбивства, який описав нападника, – і описаний чоловік не був схожим на жодного з підозрюваних.

Федур наголосив, що, отримавши дані факти, захист Медведька й Поліщука попросив суд змінити їм запобіжний захід. Суд відмовився розглянути дане клопотання.

Як відомо, 16 квітня близько 13:00 Бузину розстріляли біля під'їзду його дому в Києві.

Пізніше міліція затримала активіста й колишнього бійця батальйонів МВС "Київ-2" і "Гарпун" Андрія Медведька, а також активіста Дениса Поліщука.

Процес іде з порушенням низки норм, суд ігнорує докази невинуватості Медведька й Поліщука в убивстві Бузини, стверджують прихильники й побратими активістів.

"Українські новини", УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування