Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна та Нідерланди узгодять альтернативні пропозиції по МН17

П'ятниця, 31 липня 2015, 15:09

Україна і Нідерланди домовилися доручити міністрам закордонних справ обох країн узгодити альтернативні пропозиції щодо створення міжнародної судової інституції для розслідування аварії МН-17.

Про це йшлося під час телефонної розмови президента Петра Порошенка і прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте 31 липня, інформує прес-служба Порошенка.

Глава Української держави відзначив високий рівень взаємодії між Австралією, Бельгією, Малайзією, Нідерландами та Україною у питанні просування ініціативи створення міжнародного кримінального трибуналу з метою притягнення до відповідальності винних у злочинах, пов'язаних зі збиттям літака MH17 "Малайзійських авіаліній".

"Нам вдалося напрацювати всеохоплюючий міжнародно-правовий механізм, здатний забезпечити притягнення до відповідальності осіб, винних у цьому злочині", – вважає глава держави

Порошенко і Рютте засудили позицію Росії, яка, зловживаючи правом вето, стала на заваді процесу покарання винних.

"Це вето проти правосуддя. Весь світ це побачив", – заявив президент.

Порошенко зазначив, що Росія може заблокувати ухвалення Резолюції Ради Безпеки ООН, однак не в змозі зупинити нас на шляху до справедливого суду.

У цьому зв’язку Петро Порошенко і Марк Рютте домовилися доручити главам зовнішньополітичних відомств невідкладно узгодити альтернативні пропозиції та виробити спільний план дій з метою утворення відповідної міжнародної судової інституції.

Як повідомлялось, Рада безпеки ООН не змогла ухвалити проект резолюції зі створення Міжнародного трибуналу для розслідування збиття Боїнга, що слідував рейсом MH17 у зв'язку з тим, що Росія, яка є постійним членом РБ ООН, висловилася проти, на документ було накладене вето.

Раніше прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт заявив, що він переконаний в тому, що проросійські бойовики збили малайзійський лайнер 17 липня 2014 року над Донбасом навмисне. Внаслідок катастрофи загинули всі 298 осіб, хто знаходився на борту, дві третини з яких були громадянами Нідерландів.

Голландський прокурор Фред Вестербеке, який веде розслідування катастрофи, вважає, що найбільш вірогідною версією є те, що літак був збитий ракетою "Бук". Однак експерти продовжують працювати, щоб підтвердити або виключити інші версії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування