У Росії до "патріотичного холдингу" хочуть приєднати "Муз-ТВ"

Понеділок, 10 серпня 2015, 10:50

Державний російський холдинг "Кремль медіа" має намір приєднати телеканал "Муз ТВ".

Про це пише 10 серпня видання "Ведомости", посилаючись на джерела, близькі до власників активу.

Сума угоди, за їхніми словами, може скласти близько $ 20 мільйонів (1,3 млрд руб.).

За словами співрозмовників видання, "Кремль медіа" готовий викупити актив разом з його боргами.

Йдеться насамперед про заборгованість перед ФДУП "Російська телевізійна і радіомовна мережа" більш ніж на 0,5 млрд руб. за присутність в другому мультиплексі (він ще не запущений на території всієї країни, тому канал продовжує поширюватися через мережі кабельних і супутникових операторів), а також про борг кабельним операторам більш ніж на 1 млрд руб.

"Муз-ТВ" - один з найстаріших музичних телеканалів у Росії, він почав віщати в 1996 р. За даними TNS на кінець липня - початок серпня, його середньодобова частка в Росії була 0,3%. Виручка "Муз-ТВ" в 2014 р склала близько 270 млн руб.

У жовтні 2014 року продюсер ВІА "Земляне" і засновник фонду "Федерація" Володимир Кисельов і голова ради директорів Російської медіагрупи (РМГ) Ольга Плаксіна запропонували президентові РФ Володимиру Путіну створити патріотичний медіахолдинг.

Цей проект повинен забезпечити творчо-музичний ресурс для ідеологічних завдань, що стоять перед керівництвом країни в роботі з електоратом, говорилося в листі. Автори листа вважають, що Росії потрібні власні артисти - "ідеологічно правильно налаштовані кумири мільйонів".

Створюватися цей холдинг повинен на базі активів РМГ (радіостанції "Русское радио", "Хіт FM", Maximum, DFM, Monte Carlo і телеканал Ru.TV), а також кількох телеканалів, чия ліцензія ЗМІ зареєстрована на "Кремль медіа": "Муз кісс "," Музвокс "," Ру.лаб "," Європа плюс Ru "і RDV.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...