Оприлюднено зарплати міністрів: Аваков отримує вдвічі більше за інших

Понеділок, 10 серпня 2015, 16:21

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков отримує найвищу зарплату серед всіх членів уряду Арсенія Яценюка, включаючи самого прем'єра.

Це випливає з відповідей міністерств, надісланих на запит видання "Апостроф".

Оклад Авакова, як і інших міністрів, складає 92% від розміру окладу прем'єра – 6109 грн. Однак, крім цього, він також отримує низку надбавок за вислугу років, за особливий характер роботи та інтенсивність праці, за виконання функцій державного експерта з питань таємниць і навіть за "почесне звання "Заслужений економіст України". Загальна сума становить 13 774 грн 94 коп.

При цьому більшість членів Кабміну подібних надбавок до окладу позбавлені.

Як пояснили в апараті уряду, глава МВС не підпадає під постанову, згідно з якою в 2015 році заробітна плата членам Кабміну і низці інших чиновників нараховується виключно в розмірі посадового окладу.

"Ця норма не поширюється на керівників органів, підрозділи яких беруть участь у проведенні антитерористичної операції. Але за бажання міністр може відмовитися від надбавок", – сказав виданню співрозмовник з апарату уряду.

З цієї ж причини підвищену зарплату може отримувати міністр оборони Степан Полторак, однак це наразі невідомо, оскільки Міноборони не надав виданню відповідь про зарплату міністра.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування