Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В американському Фергюсоні ввели надзвичайний стан

Вівторок, 11 серпня 2015, 09:36

Влада американського Фергюсона ввела режим надзвичайного стану після заворушень, які розгорнулись у місті в річницю вбивства білим поліцейським 18-річного афроамериканця Майкла Брауна.

Про це повідомляє українська служба Deutsche Welle з посиланням на AFP.

Режим поширюється на весь округ Сент-Оуїс штату Міссурі. У поліції застерігають від подальших заворушень, які супроводжуються "нанесенням шкоди громадянам та власності".

У ніч на 10 серпня мирна акція, учасники якої зібрались, щоб вшанувати пам'ять Майкла Брауна, раптово переросла у заворушення. Після стрілянини між двома угрупованнями один з юнаків відкрив вогонь по співробітниках поліції та був поранений пострілами у відповідь. Проти нього порушена кримінальна справа за фактом нападу на співробітника правоохоронних органів.

Майкла Брауна застрелив білий поліцейський 9 серпня 2014 року. Вбивство викликало протести та заворушення не тільки у Фергюсоні, але й в інших містах США.

За даними газети The Washington Post, з часу вбивства Брауна у США сталось ще 24 подібних випадки. Останній відбувся у річницю трагедії з Брауном - в Арлінгтоні білий поліцейський також застрелив, за попередніми даними, неозброєного темношкірого хлопця.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...