Противник стягнув гаубиці в Стаханов і "Гради" в Ірміно - штаб АТО

Вівторок, 11 серпня 2015, 13:04

На Луганщині противник розгорнув дві батареї важкої артилерії: у Стаханові та Ірміному.

Про це на традиційному брифінгу у вівторок розповів речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

"Підтверджується інформація про розгортання батареї ворожих гаубиць у Стаханові та "Градів" – у Ірміному", - сказав він.

За його словами, обстановка на Луганському напрямку дещо стабілізувалася. Зокрема, на ділянці фронту від Старого Айдару до Оріхового не було зафіксовано жодного факту порушення режиму тиші.

Водночас біля ключових вузлів української оборони протистояння триває. Пізно ввечері противник близько 2 годин вів обстріл наших позицій біля Станиці Луганської. Вранці відбулася короткотривала перестрілка в районі Щастя. Близько другої години ночі бойовики здійснили постріл з міномета біля Золотого. Найскладніша обстановка – у Троїцькому, де наші фортифікації знову були обстріляні зі ствольної та реактивної артилерії

Щодо донецького напрямку речник АТО зазначив наступне:

Біля Світлодарська у понеділок було достатньо спокійно: противник зрідка використовував лише стрілецьку зброю в районі лінії зіткнення від Розсадок до Луганського.

Під Горлівкою також обстановка стабілізувалася: противник проявляв активність лише у Майорську і Новгородському, обстрілюючи наших бійців з прилеглих районів Горлівки.

На ділянці фронту від Горлівки до Ясинуватої ворог вів вогонь по українських опорних пунктах у Верхньоторецькому та Кам’янці. Противник зосередив важке озброєння у житлових кварталах Пантелеймонівки та Ясинуватої, і активно його застосовує, переважно в темну пору доби.

На західних околицях Донецька обстановка незмінна і важка, наголосив Мотузяник. Епіцентр протистояння – селище Піски. Також пізно ввечері під ворожий артобстріл потрапили житлові квартали Красногорівки. Використання важкого озброєння (танків та артилерії) з боку НЗФ  носить систематичний характер.

На Маріупольському напрямку ключовою точкою нашої оборони у понеділок була Старогнатівка та прилеглі території.

Незважаючи на понесені втрати, ворог продовжив артилерійські обстріли наших позицій біля Старогнатівки, які велися як у світлу, так і в темну пору доби.

Окрім цього, окупанти відпрацювали по українських укріпленнях з реактивних установок "Град", які розгорнуті в районі села Роздольне, що на південь від Комсомольського – менш, ніж за 15 км до лінії фронту.

Також вдень потужні артилерійські та мінометні обстріли ворога пройшли в районі Павлопільського водосховища – біля Гранітного і Чермалика. У Широкиному відбулися дві перестрілки між бойовиками та нашими військовими.

Також, за даними штабу, в понеділок у зоні АТО було зафіксовано 9 польотів ворожих безпілотників.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування