Адвокат Януковича пропонує слідчому їхати за свідченнями до Ростова

Вівторок, 11 серпня 2015, 14:05

Адвокат колишнього президента Віктора Януковича Віталій Сердюк допускає, що його підзахисний може дати свідчення слідчим Генеральної прокуратури або у форматі відеоконференції, або особисто на території Росії.

Про це він сказав журналістам після відвідування Генпрокуратури, передають "Українські новини".

"Ми готові дати свідчення з питань, які цікавлять слідство в режимі відеоконференції, це питання було практично погоджено, або в режимі особистого надання свідчень слідчому, якщо він погодиться прибути для проведення дій на територію Російської Федерації", - заявив адвокат.

Сердюк заявив, що Янукович "не ухиляється від проведення слідчих дій, проте побоюється за свою безпеку в Україні".

При цьому він не уточнив, де саме перебуває Янукович, однак зазначив, що для збору свідчень слідчому варто було б приїхати в Ростов-на-Дону (Росія).

Крім того, Сердюк висловив подив у зв'язку з тим, що Генпрокуратура, за його словами, не зверталася до правоохоронних органів Росії із запитами щодо сприяння взяття показань у Януковича.

Єдиний запит, за його словами, спрямований в Росію, - щодо затримання та екстрадиції екс-президента.

У свою чергу, як повідомляє УНІАН, начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк зазначив, що адвокат Януковича не надав переконливих доказів про те, що його підзахисному в Україні існує загроза життю.

Вони (адвокати Януковича) пов'язують це (загрозу життю) виключно з тим, що 22 чи 21 лютого 2014, коли тодішній президент країни залишав Київ, то нібито там відбувалися якісь переслідування, нібито б там хтось у когось стріляв. Тобто наводять факти подій лютого 2014, не наводячи, крім своїх слів, ніяких підтверджень. А на сьогоднішній день ніяких фактів, які б свідчили про загрозу життю та здоров'ю Януковича, вони не наводять", - сказав Горбатюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News