Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У СММ ОБСЄ відзначили суттєве зростання кількості обстрілів в районі Старогнатівки 10 серпня

Вівторок, 11 серпня 2015, 19:59

Спецмісія ОБСЄ зафіксувала в понеділок значне збільшення кількості порушень режиму припинення вогню в районах на схід і на північ від Маріуполя, зокрема, в районі Старогнатівки.

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ за 10 серпня, оприлюдненому у вівторок увечері.

"Ситуація з безпекою залишається спокійною в Маріуполі, проте було значне збільшення порушень режиму припинення вогню в районах на схід і на північ від міста, зокрема, в районі підконтрольної уряду Старогнатівки (51 км на південь від Донецька)", - сказано в повідомленні.


У місії повідомили, що отримали від члена "ДНР" інформацію "про інтенсивні обстріли" в районі н. п. Стила (34 км на південь від Донецька, розташований північніше Старогнатівки).

Водночас, зазначено у звіті, "СММ також здійснила моніторинг ситуації поряд із підконтрольним "ДНР" селом Стила і не спостерігала ніякої військової діяльності, але не могла увійти в село з міркувань безпеки".

Водночас у контрольованому українським урядом н. п. Миколаївка (розташоване за 7-9 км на південний захід від підконтрольного "ДНР" н. п. Стила) між 14:40 і 15:25 спостерігачі чули загалом 11 вибухів, "зокрема два вибухи, які оцінили як з 82-мм міномету, і кілька черг зі стрілецької зброї та легкого озброєння, зокрема великокаліберного кулемета та гранатометний вогонь за 2 км на північ і 2-3 км на схід від села".

У СММ також зазначили, що офіцер Збройних сил України в штаб-квартирі СЦКК у Соледарі (Донецька обл.) повідомив спостерігачам про атаку на позиції ЗСУ в районі Старогнатівки із застосуванням важкого озброєння протягом звітного періоду.

"За словами співрозмовника, в районі 400 озброєних людей атакували позиції ЗСУ, і у відповідь українські збройні сили були вимушені використовувати важку зброю, заборонену відповідно до Мінських угод", - йдеться в документі.

Як відомо, в ніч на понеділок, 10 серпня, бойовики після потужної артилерійської підготовки атакували силами батальйонно-тактичної групи, посиленої бронетехнікою, ротний опорний пункт 72-ї бригади у напрямку Новоласпа-Старогнатівка.

Українські військові зупинили наступ і спроби бойовиків прорвати оборону, після чого перейшли в контратаку. У результаті бойового зіткнення угруповання бойовиків відступили, а українські військовослужбовці просунулися вперед до трьох кілометрів, закріпившись на домінуючих висотах.

Після цього, об 11:10 терористичні угруповання із застосуванням реактивних систем залпового вогню здійснили обстріл позицій 72-ї окремої механізованої бригади в районі населеного пункту Старогнатівка.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...