Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Афганістані викрадено громадянина України

Середа, 12 серпня 2015, 02:49

До Міністерства закордонних справ України звернулася жінка, яка стверджує, що її чоловік пропав в Афганістані, українські дипломати з'ясовують обставини події.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив речник МЗС України Мар'яна Беца у вівторок ввечері.

"Ми отримали звернення дружини громадянина України про зникнення її чоловіка в Афганістані. Ми звернулися в компетентні органи, а також доручили нашим дипломатам перевірити дану інформацію. Зараз наші дипломати з'ясовують обставини інциденту і працюють над вирішенням ситуації, що склалася, в тісній співпраці з афганською стороною", - заявила вона.

За її словами, звернення дружини зниклого надійшло до МЗС України 10 серпня.

"З'ясуванням обставин займається посольство України в Таджикистані, яке за сумісництвом представляє інтереси України в Афганістані", - додала Беца.

Разом з тим, в інтернеті опубліковано відеозвернення чоловіка, який стверджує, що є громадянином України Дмитром Білим і заявляє, що був викрадений в Афганістані.

За його словами, запис даного відеоролика було здійснено 2 серпня. Чоловік повідомляє, що за професією є інженером-будівельником, приїхав до Афганістану працювати на будівництві афганських проектів.

Чоловік заявляє, що знаходиться в полоні у невідомих і його життю загрожує серйозна небезпека, у зв'язку з чим він просить "дати їм все, що вони просять". Після цього в кадрі з'являється озброєний автоматичною зброєю невідомий чоловік із закритим обличчям.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування