Естонія видасть Україні свого громадянина, який воював за бойовиків – ЗМІ

Середа, 12 серпня 2015, 11:06

Харьюський повітовий суд Естонії прийняв рішення видати Україні громадянина Естонії на ім'я Володимир у зв'язку з можливою участю в бойових діях на сході України.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на естонську газету "Еесті Пяевалехт" (Eesti Paevaleht).

Видання зазначає, що в історії правосуддя країни це перший такий випадок.

За даними газети, в лютому поліція безпеки затримала в Нарві на кордоні 34-річного Володимира, який виїжджав з Естонії до Росії на автобусі з наміром далі дістатися до Луганська. Пізніше в ході обшуку у нього виявили заборонену зброю і боєприпаси. У Луганську він мав намір приєднатися до загонів, які воюють проти влади Києва.

У 2014 році він два рази вже відвідував Луганськ і кожен раз пробув там протягом місяця.

"Обидва рази він приєднувався до збройних формувань, які діяли в луганському регіоні і діяльність яких, за отриманими з України даними, була спрямована на вчинення терористичних злочинів проти Української держави", – пояснив прокурор державної прокуратури Естонії Стевен-Христо Эвестус.

За інформацією прокуратури, Володимир брав участь в охороні та конвоюванні затриманих, "але не виключено, що він брав участь у бойових діях".

Раніше цей громадянин притягувався до відповідальності за вбивство пішохода під час вуличного конфлікту, але втік з Естонії, приєднався до Французького іноземного легіону. У його списку правопорушень також водіння автомобіля в стані наркотичного сп'яніння.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...