Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Громадські діячі нарікають, що МВС люструється дуже неохоче

Середа, 12 серпня 2015, 12:10

У МВС наразі працює найбільша кількість чиновників, які підпадають під дію закону про очищення влади.

Про це повідомила на брифінгу в середу в Києві голова ради організації "Громадський люстраційний комітет" Олександра Дрік, передає "Інтерфакс-Україна".

"На сьогоднішній день зі складеного нами ТОП-50 списку чиновників, які підпадають під люстрацію, звільнено 29. Найбільша кількість - з МВС, і це означає не те, що Міністерство добре виконує закон, а те, що в ньому найбільша кількість людей, яких давно мали звільненити", - сказала вона.

Дрік підкреслила, що "Громадський люстраційний комітет" домагається звільнення цих чиновників тільки інструментами громадського тиску.

"Вісім з 14 осіб, що підпадають під люстрацію, були звільнені з МВС тільки після того, як у парламенті було зареєстровано постанову про звільнення самого міністра Авакова. Тобто люстрація - це хороша можливість для вищого керівництва в певні моменти сказати - дивіться, як ми добре працюємо", - зазначила активістка.

Дрік підкреслила, що увагу "люстраційного комітету" особливо привернуло призначення начальником ГУМВС України в Києві Олександра Терещука.

"Він не тільки працював під час Януковича - з 2012 по 2014 рр. Очолював Волинську міліцію, він розганяв Євромайдан у Луцьку. Прем'єр Яценюк оголосив про його звільнення, проте президент відразу вивів його з-під дії закону, як генерала, необхідного для обороноздатності країни. Яким чином начальник київської міліції потрібен для обороноздатності країни?" - сказала вона, підкресливши: "Це сигнал, що закон про люстрацію можна не виконувати".

Активістка наголосила на необхідності виконувати закон про очищення влади для того, щоб нечесні чиновники були звільнені, "інакше ми просто можемо втратити країну".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...