У Краматорську ліквідовано конвертаційний центр з оборотом коштів понад 250 млн грн

Четвер, 13 серпня 2015, 02:09

У Краматорську прокуратура ліквідувала конвертаційний центр з оборотом понад 250 млн грн, який обслуговував Харківську, Дніпропетровську і частину Донецької області.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

"Встановлено, що протягом 2014-2015 років троє жителів міста Краматорськ заснували близько 10 фіктивних фірм, які надавали послуги з переказу грошових коштів з безготівкової форми в готівкову", - йдеться в повідомленні.

У середу співробітники прокуратури та податкової інспекції провели дев'ять обшуків у тіньових офісах підприємств з ознаками фіктивності, квартирах за місцем проживання та автотранспорті фігурантів кримінального злочину.

За результатами обшуків виявлено та вилучено 22 печатки фіктивних підприємств, реєстраційні документи, чекові книжки, записи проконвертованих грошових коштів, кредитні картки, комп'ютерна техніка, електронні носії, а також грошові кошти сумою понад півмільйона гривень.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво), ч.3 ст.212 (ухилення від сплати податків) КК України. Досудове розслідування триває.

Раніше повідомлялось, що столична податкова міліція встановила факт незаконної легалізації 423,2 млн. гривень громадянами, які протягом 2013-2015 років провели низку фінансових операцій за участю банків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування