Міліція розслідує побиття активістів в Ірпені, мер відкидає обвинувачення

Четвер, 13 серпня 2015, 02:40

Міліція Київської області порушила чотири кримінальні провадження за фактом побиття громадських активістів з Бучі та Ірпеня, які боролися проти забудови лісу.

Про це повідомляє "5 канал".

Останній напад стався в будинку Віктора Бархоленка. Невідомі через вікно залізли в помешкання, жорстоко побили чоловіка, фіксуючи це на відео. Активіст пов'язує інцидент із своєю громадською діяльністю. Оскільки він публічно звинувачував місцеву владу у  причетності до масової вирубки лісу в Приірпінні.

Інший активіст з Бучі теж став жертвою нападу. Троє невідомих побили його вночі наприкінці липня, коли голова ОСББ оглядав територію біля будинків. Олександр переконаний, що його побили ті ж самі люди, які напали на Бархоленка, адже чоловік неодноразово протестував проти вирубки лісу в Бучі місцевими забудовниками.

На підтвердження його слів стає й Вадим Маштабей. Під час акції протесту на нього та ще одного активіста накинулася охорона будівельного майданчику в Ірпені.

Усі троє активістів звинувачують у побитті оточення міського голови Ірпеня. І запевняють - саме він є негласним власником будівельних фірм, які забудовують лісові зони. Натомість сам міський голова ці закиди спростовує. І називає активність громадськості на будівельних майданчиках замовною.

"Всі ці речі відбуваються з однією метою - дискредитацією іміджу іріпінської міської влади і мене особисто. Я думаю, що тут є третя зацікавлена сторона, яка переслідує свої політичні інтереси і використовує для цього активістів", - стверджує Ірпінський міський голова Володимир Карплюк.

Міліція відкрила три кримінальні провадження за фактом нанесення тілесних ушкоджень активістам Бархоленку, Маштабею та Кулібабчуку. Ще одну - грабіж - стосовно нападу на Євгена Мельничука.

Нині двоє з чотирьох постраждалих активістів залишаються в лікарнях. Після одужання вони обіцяють знову вийти на акції протесту.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...