Генерал армії США: Росія представляє найбільшу загрозу для Сполучених штатів

Четвер, 13 серпня 2015, 05:07

Начальник штабу Армії США генерал Реймонд Одієрно, який йде у відставку, заявив, що Росія представляє найбільшу загрозу для Сполучених Штатів на сьогоднішній день через "складні" військові операції в Україні.

Про це йдеться в повідомленні CNN.

Одієрно вважає, що лише третина сухопутних військ США здатні діяти на такому рівні гібридної війни, яку веде РФ в Україні. Він побоюється, що наступними жертвами російської агресії можуть стати члени НАТО, наприклад, Латвія чи Естонія.

"Вони є більш зрілими, ніж деякі інші наші потенційні супротивники ... Вони продемонстрували значні можливості в Україні, здійснюючи досить складні операції, і як на мене, ми повинні звернути на це увагу", - сказав Одієрно, відповідаючи на запитання CNN про Росію.

Одієрно пояснив, що він стурбований тим, що Росія недооцінює до якої міри партнери НАТО готові захищати латишів і естонців, а прорахунок може призвести до конфлікту. Рішенням, на його думку, було б розширити можливості реагування з метою недопущення будь-якої можливої ​​російської агресії.

"У нас є стримуючий фактор, і я думаю, що ми з цим добре справляємося. У найближчі роки нам слід продовжувати в тому ж дусі, щоб зростала ціна для тих, хто замислюється над проведенням військових операцій в Східній Європі", - зазначив Одієрно.

Раніше із схожою заявою виступив командувач об’єднаних сил НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав, назвавши Росію серйозною безпековою загрозою в Європі.

Він також заявив, що Путін ще не задовольнив свої амбіції на Донбасі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування