Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ОБСЄ просять ретельно фіксувати, як бойовики порушують Мінські домовленості

Четвер, 13 серпня 2015, 12:45
Спільний центр з контролю і координації вогню просить ОБСЄ ретельно фіксувати факти грубого порушення бойовиками Мінських домовленостей.

З таким закликом до ОБСЄ звернувся керівник української сторони СЦКК генерал-майор Борис Кременецький, передає прес-центр СЦКК.

"Ми звертаємося до СММ ОБСЄ з проханням продовжити ретельний моніторинг зазначених злочинів проросійських бойовиків та невідкладно поінформувати про них усі держави-члени ОБСЄ", - заявив він.

"Незаконні збройні формування на території Луганської та Донецької областей продовжують зухвало порушувати Мінські домовленості та режим припинення вогню. Наслідком цього стало руйнування цивільної та промислової інфраструктури, що створює передумови для гуманітарної катастрофи, - наголосив Кременецький.

В СЦКК підкреслюють, що інтенсивність обстрілів й масоване застосування незаконними збройними формуваннями ОРДО та ОРЛО артилерійських систем калібром понад 100 мм, а також ракетних систем залпового вогню свідчить, що заявлений бойовиками відвід важкого озброєння не відбувся та потребує додаткового моніторингу з боку ОБСЄ.

Протягом доби з боку бойовиків спостерігачами СЦКК зафіксовано 60(!) випадків застосування артилерійських систем калібру понад 100 мм по позиціях ЗС України.

Кількість застосувань бойовиками РСЗО БМ-21 "Град" за добу збільшилася у 1,6 рази і становить 15(!) випадків. Бойовики обстрілювали з РСЗО шахту Дутовка, н.п. Піски, Водяне, Опитне, Новотроїцьке, Талаківка, Старогнатівка, Богдановка. Зафіксовано 21 обстріл з артилерійських систем калібром 152 мм та 122 мм. Міномети калібру 120 мм з боку НЗФ ОРДО та ОРЛО  по позиціям ЗС України застосовувалися 24 рази.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування