Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ перевірить, чи не Табачник вкрав картини Глущенка з Кабміну

Четвер, 13 серпня 2015, 13:24

Генпрокуратура перевіряє роль екс-міністра Дмитра Табачника в історії з викраденням з Кабміну картин видатного художника Миколи Глущенка.

Про це йдеться в обґрунтуванні клопотання на перевірку дзвінків фігурантів справи, яке слідчий ГПУ надав в Печерський райсуд.

Слідство встановило, що у 2001 році Національний худмузей передав на експонування в Кабміні 18 картин, серед яких і чотири картини Глущенка.

09 лютого 2005 року неназвана в ухвалі особа "виявив та зафіксував зникнення картини "В риболовецькому колгоспі", а 04.02.2005 зникнення картини "Вітрила на морі".

У 2007 році цю особу викликали у кабінет директора господарсько-фінансового департаменту Секретаріату Кабміну, де був присутній і керівник патронатної служби Табачника, який тоді був віце-прем'єром з гуманітарних питань.

Чиновники змусили того, хто виявив зникнення картин, підписати заднім числом два примірники акту про повернення цих двох полотен Нацмузею.

Слідчі попросили перевірити дзвінки усіх фігурантів справи, щоб з'ясувати, чи здійснювали люди Табачника тиск на цю особу.

У 2010 році зникнення картин підтвердили працівники НХМУ, яким дозволили провести огляд.

Як відомо, скандал зі зникненням картин Глущенка з Кабміну розгорівся публічно у 2012 році. Тоді з'ясувалось, що дві картини українського імпресіоніста зникли, а дві інших були замінені на підробки.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...