Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хуг: Без ОБСЄ Україна недостатньо поінформована про події на Донбасі

Четвер, 13 серпня 2015, 15:18

СММ ОБСЄ в Україні продовжить свій мандат в зоні проведення антитерористичної операції на сході країни, незважаючи на інциденти з пошкодженими автомобілями.

Про це заявляє заступник голови місії Олександр Хуг на брифінгу в четвер у Києві, передає Інтерфакс-Україна.

"Незважаючи на ці інциденти, СММ ОБСЄ залишається на сході України для об'єктивного інформування про все що відбувається. Цей випадок не перешкодить спостерігачам виконувати свій мандат", - сказав він.

При цьому Хуг підкреслив: "Я не хочу робити жодних припущень, я не хочу припускати, що саме стоїть за цими інцидентами".

"Підпал наших автомобілів обмежує наші можливості по безпечному пересуванню в цій небезпечній зоні. А якщо ми не можемо безпечно пересуватися, то ми не можемо об'єктивно повідомляти про все, що ми бачимо. І Україна залишається недостатньо поінформованою про все що відбувається, адже ОБСЄ - єдина організація, яка надає свої звіти об'єктивно і швидко ", - підкреслив він.

Хуг зазначив, що за останній тиждень ситуація в зоні АТО загострилася. "У своїх звітах ми вказували на погіршення ситуації, зростання кількості обстрілів за останній тиждень. Також ми інформували про виникнення нових гарячих точок на лінії зіткнення, на лінії між Донецьком і Маріуполем", - повідомив він.

"Крім того, ми фіксували безліч випадків використання обома сторонами конфлікту важкого озброєння, обидві сторони також підтвердили, що використовують це озброєння по всій лінії зіткнення", - додав він.

Хуг також поінформував, що на сьогодні кількість спостерігачів СММ ОБСЄ в Україні зросла до 525, загальна кількість місії досягла 835.

Як повідомлялося, в ніч на 9 серпня в Донецьку близько місця проживання співробітників Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ були спалені чотири автомобілі організації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...