Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Жебрівський просить Порошенка створити ВЦА у всіх районах Донеччини

Четвер, 13 серпня 2015, 16:09

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський звернувся до Адміністрації Президента України з ініціативою про створення військово-цивільних адміністрацій в усіх районах на неокупованій території Донеччини.

Про це сказано у повідомленні на сайті Донецької ОДА.

Жебрівський зазначає, що ситуація в області залишається вкрай напруженою. За останній час спостерігається посилення обстрілів населених пунктів, що знаходяться на підконтрольній Україні території, з боку бойовиків.

Він наголосив, що на відміну від попереднього періоду, коли обстрілам піддавались в основному об’єкти інфраструктури, вогонь ведеться і по житлових кварталах. У тому числі використовуються міномети та інші види важкого озброєння. Ці обстріли призводять до жертв як з боку військових, так і цивільного населення.

Згідно з Законом України "Про військово-цивільні адміністрації", для забезпечення безпеки та нормалізації життєдіяльності населення в районі проведення АТО можуть діяти військово-цивільні адміністрації - тимчасові державні органи. Відповідно до ст. 3 цього Закону, ВЦА утворюються у випадку потреби за рішенням Президента України.

"Враховуючи наведене, з метою забезпечення правопорядку та недопущення гуманітарної катастрофи на території області керівництво Донецької обласної військово-цивільної адміністрації пропонує розглянути питання щодо утворення ВЦА в Артемівському, Великоновосілківському, Володарському, Добропільському, Костянтинівському, Красноармійському, Олександрівському, Слов’янському, Тельманівському, Ясинуватському районах", - йдеться у повідомленні.

На сьогодні військово-цивільні адміністрації діють в Мар’їнському, Волноваському, Першотравневому районах Донецької області, а також у містах Вугледар, Авдіївка, Красногорівка, Мар’їнка, селах Побєда Мар’їнського району, Комінтернове, Водяне та Заїченко Волноваського району.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування