Молдова заборонила в'їзд російському політологу

Четвер, 13 серпня 2015, 18:17

Молдова заборонила в'їзд до 2020 року російському політологу й політтехнологу, директору Міжнародного інституту новітніх держав Олексію Мартинову.

Про це повідомляє Newsmaker.md.

Як повідомив Мартинов, в Молдову він прибув з приватним візитом, і в Кишиневі у нього був заброньований готель.

Після прибуття в кишинівський аеропорт він був затриманий при проходженні прикордонного контролю. Прибулі на місце співробітники спецслужб "ввічливо" повідомили йому про те, що він є "персоною нон-грата" терміном на п'ять років у зв'язку з тим, що "становить загрозу національній безпеці".

Як відзначає видання, Мартинов протягом останніх років неодноразово відвідував Придністров'я і вважався особою, близькою до керівництва невизнаної республіки.

У серпні 2012 року придністровський лідер Євген Шевчук нагородив Мартинова "Орденом Дружби" за великий внесок у розвиток відносин між Російською Федерацією і Придністров'ям.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що генеральний директор інформагентства "Россия сегодня", телеведучий Дмитро Кисельов і ще один журналіст ВГТРК Андрій Кондрашов оголошені в Молдові небажаними персонами.

Окрім того, Молдова видворила з країни співробітника МІА "Россия сегодня", радіоведучого, блогера та письменника Армена Гаспаряна.

Європейська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...