ГПУ з’ясує, чому глава НАБУ брав з собою до Лондона дружину та радницю

Четвер, 13 серпня 2015, 18:38

Генеральна прокуратура проводить розслідування щодо законності включення до офіційної делегації Національного антикорупційного бюро до Лондона дружини директора бюро Артема Ситника та його радниці.

Про це  йдеться у листі ГПУ у відповідь на депутатське звернення нардепа Віталія Купрія (позафракційний).

"Повідомляємо що за даним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42015000000001674. Попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення – ч.1 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становище – УП)", - йдеться у відповіді ГПУ.

Як пише Купрій, ще 29 липня в ЗМІ "з'явилась інформація, що Артем Ситник включив свою дружину Анну Ситник і "таємничу" радницю Ірину Данько до складу офіційної делегації для поїздки до Великобританії. Спочатку очільник НАБ говорив, що Анна Ситник входила до офіційної делегації.

Проте згодом почав переконувати, що вона їхала як "приватна особа і за свій рахунок". Разом з тим, за декларацією в 2014 році офіційний дохід пані Ситник склав лише 113 тис. грн.", - написав він у Facebook.

Керівника Антикорупційного бюро Ситника спіймали на корупції!Після мого звернення до ГПУ перший заступник Генпркурора ...

Posted by Віталій Купрій on Thursday, August 13, 2015

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування