Затриманий в Україні майор з Росії записав звернення до Путіна

Четвер, 13 серпня 2015, 21:51

Російський майор Володимир Старков, якого затримали українські прикордонники в Донецькій області, звернувся до президента РФ Володимира Путіна.

Відео звернення оприлюднила прес-служба Служби безпеки України.

"Шановний Володимире Володимировичу! Я діючий офіцер, прослужив 19 років. Я не бойовий офіцер, я чисто "паперовий", тиловий офіцер", - почав Старков.

"Не знаю, як в таких ситуаціях треба поводитися, але 19 років я все-таки якось прослужив в російській армії, і мене тепер не визнають, кажуть, що такого не було, такий не служив, хоча є товариші по службі і все таке, які можуть підтвердити цей факт, що ми разом служили", - додав він.

За словами російського майора, нинішні і вже звільнені командири, можуть підтвердити, що він з ними служив.

"Просто якщо посилати на такі операції, то потрібно спеціальних людей посилати, а не так – будь-кого взяли, вивели і все. Я не терорист, я не йшов сюди когось вбивати або щось...", - додав Старков.

"Тому перед затриманням я не став вчиняти жодного опору, тому що знав, що офіційно переді мною немає ворога, що Україна нам війну не оголошувала. Ми Україні теж. Ми не вороги. Проти кого мені застосовувати зброю було? Тому прошу визнати, що я дійсно військовий і допомогти звідси в Росію перевестися", - сказав він.

Як відомо, про затримання Старкова на території України стало відомо 29 липня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...