Біля Старогнатівки бойовики луплять зі 152-мм гармат і "Граду" - штаб АТО

П'ятниця, 14 серпня 2015, 13:15

На Маріупольському напрямку противник  продовжує дотримуватися тактики обстрілів українських укріплень з важкого озброєння, не вступаючи у ближній бій.

Про це на традиційному брифінгу у п'ятницю розповів речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, вогонь з ворожих гаубиць та важких мінометів ведеться на широкій ділянці фронту – від Новотроїцького до Талаківки як вдень, так і вночі. Пізно ввечері бойовики обстріляли наших бійців, які обороняють Новотроїцьке. Вогонь вівся зі 120-мм мінометів, які розгорнуті у Докучаєвську.

В районі Старогнатівки противник тричі відпрацював по позиціях сил АТО зі 152-мм гармат, а ввечері випустив повний комплект реактивних снарядів з установки "Град" (це 40 рактивних снарядів, зазначив Лисенко).

Поблизу Павлополя і Орлівського також зафіксовано роботу ворожих гаубиць і установки "Град". Вогонь вівся у темну пору доби з відстані 10-12 км.

Близько 22 години противник обстріляв наші оборонні рубежі на схід від Талаківки, одночасно ведучи сильний вогонь з мінометів, гаубиць та реактивної артилерії.

Важке озброєння противника знаходиться практично на передовій і зосереджене на трьох різних майданчиках. Два короткотривалі епізоди порушення режиму тиші з боку противника зафіксовано в Широкиному.

На півдні Донецької області постійною мішенню бойовиків є близько 10 селищ, які нині – напівзруйновані чи знищені.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування