Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗМІ встановили, як Білоруські товари потрапляють на окупований Донбас

П'ятниця, 14 серпня 2015, 16:30

Білоруські журналісти з'ясували, яким чином на окуповану територію Донбасу потрапляють білоруські товари.

Про це йдеться у розслідуванні Єврорадіо.

Журналіст з'ясував, що в магазинах на окупованих територіях багато молочної продукції, масла, згущеного молока з Білорусі, а також пива.

"Офіційний Мінськ жодних "ДНР/ЛНР" не визнає, вважає ці території, з якими жодної  легальної торгівлі через Україну немає, українськими. Яким чином туди потрапляють білоруські продукти", - запитує видання.

В якості експерименту журналіст подзвонив у Брестський пивзавод виробнику пива "Біловезьке" під виглядом бізнесмена з Донецька.

"Справа в тому, що у нас вже є представник в Донецьку. Розмовляти треба з ним - він все розповість, яким чином і що ... Це наші представники, і на даний момент ми працюємо з ними", - заявили виданню в пивзаводі.

 

Після цього журналіст подзвонив на Рогачовський молочно-консервний комбінат.

"Нехай (бізнесмен, від імені якого нібито телефонував журналіст - ред.) скине свої пропозиції на нашу адресу. Але знаєте, є один момент: потрібно, щоб його фірма була зареєстрована саме в Україні, а не в Донецьку і не якихось там ЛНРах або ДНРах - тільки в Україні. Нехай нам напише, а ми йому потім самі зателефонуємо ", - сказали журналісту на комбінаті.

 

Відповідаючи на питання про те, що робити, якщо виникне проблема з реєстрацією або обсягами, на заводі порадили звернутися до компанії, яка "періодично бере товар", наприклад "Луганскпродлогістіка".

Як з'ясувала "Українська правда", ТОВ "Луганскпродлогістика" немає в реєстрах українських підприємств, проте її можна знайти в списку підприємств оптової торгівлі продуктами харчування формування "ЛНР"

У розмові представник заводу також заявив журналісту, що товар має завозиться через Росію, а не через білорусько-український кордон.

"Навіщо?! Російсько-українську? Ми СТ-1 (сертифікат для експорту товарів до країн СНД) не робимо для них, і тоді дещо простіше з документами, простіше з оформленням", - сказали виданню на заводі і уточнили, що мова йде про кордон, що не контролюється українською владою.

А бізнесмен Микола з Донецька, якого назвали представником брестського пивзаводу уточнив, що товари завозять через пункт пропуску "Успенка".

"Ні, ми все одно тягаємо через Росію - через Україну ми не завозимо нічого." Успенка" у нас перехід", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...