Наливайченко давав звання приятелю, якого шукає Інтерпол

П'ятниця, 14 серпня 2015, 19:03

Колишній керівник СБУ Валентин Наливайченко у травні 2014 року прийняв у резерв і надав військове звання екс-голові державного оборонного підприємства "Укрспецекспорт" Сергію Бондарчуку, який нині перебуває у розшуку.

Про це йдеться у відповіді СБУ на запит народного депутата від БПП Сергія Лещенка.

 

"Наказом голови СБУ 25 травня 2014 року Бондарчука було прийнято на службу у військовому резерві СБУ та присвоєно чергове військове звання майора резерву", - сказано у повідомленні.

Як відомо, МВС оголосило екс-главу "Укрспецекспорту" в розшук в лютому 2015 року. Пізніше шукати його почав Інтерпол, але у червні Бондарчук засвітився серед гостей на дискусії по Україні, яку в Лондонській школі економіки організувала Європейська рада міжнародних відносин.

Коли екс-чиновнику повідомили про підозру, він написав на своєму Facebook, що перебуває у Великій Британії, де залишився "після того, як закінчилось моє службове відрядження (туди) як офіцера Служби безпеки України".

Водночас у відповіді СБУ на запит Лещенка йдеться про те, що Бондарчука до Британії не відряджали.

У відомстві також повідомили, що екс-голову "Укрспецекспорту" звільнили з військового резерву 13 січня 2015 року.

Нагадаємо, що восени минулого року у помешканні Бондарчука проводилися обшуки.

Прокуратура підозрює Бондарчука у розкраданні 7,5 мільйона доларів.

Бондарчук також відомий тим, що, будучи членом партії "Наша Україна", домігся виключення з неї екс-президента Віктора Ющенка у 2013 році.

Окрім того, екс-голова оборонного підприємства тісно приятелює з екс-головою СБУ Валентином Наливайченком. Вони обидвоє входили до керівництва партії "Наша Україна".

"Укрспецекспорт" разом з трьома його дочірніми підприємствами "Укроборонсервіс", "Укрінмаш" і "Прогрес" був основним експортером спеціальної і військової техніки українського виробництва.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування