Штаб: Терористи намагаються втягнути сили АТО у бойові дії

Неділя, 16 серпня 2015, 21:19

Протягом неділі, 16 серпня, з опівночі до 18:00 незаконні збройні формування намагалися втягнути у бойові дії сили АТО та застосовували в основному стрілецьку зброю, проте були випадки використання ворогом артилерії забороненого калібру. 

Як повідомили у прес-центрі АТО, вогневе протистояння вздовж лінії розмежування дещо зменшилося.

"Неподалік Донецька бойовики з артилерії калібру 122 і 152 міліметри били по  силах АТО в Авдіївці. Також вночі під артвогнем опинилися с. Тарамчук і Керамік. О 9:00 з озброєння БМП та великокаліберних кулеметів окупанти вели вогонь по опорному пункту сил АТО в Опитному",  - йдеться у повідомленні.

Впродовж дня 120-міліметрові міномети злочинці застосовували по Пісках, Красногорівці, Верхньоторецькому. О 2.30 противник зі 122-міліметрової артилерії обстріляв цивільні будинки у н.п.  Новокалинове. 

На Луганщині бойовики сконцентрували вогневу активність в районі Станиці Луганської.

"Позиції військ ЗСУ 5 разів обстрілювали з гранатометів і один раз зі 120-міліметрових мінометів.  На Артемівському напрямку близько 6 ранку бойовики двічі били зі 122-міліметрової артилерії по селищу Зайцеве. Поблизу Маріуполя вогнем з мінометів 120 калібру противник накривав українські позиції в Богданівці і Старогнатівці", - зазначили у штабі. 

"Дотримуючись Мінських домовленостей, сили АТО вогонь відкривали лише у відповідь, з озброєння, калібр якого не перевищує 100 міліметрів", - йдеться у повідомленні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування