Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соболєв та Шабунін критикують зміни до ГПУ і просять звільнити Шокіна

Понеділок, 17 серпня 2015, 12:52

Глава комітету по боротьбі з корупцією Єгор Соболєв закликає депутатів звільнити генпрокурора Віктора Шокіна.

Про це він заявив разом з головою правління Центру протидії корупції Віталієм Шабуніним на прес-конференції в понеділок, передає ЛІГАБізнесІнформ, цитуючи прес-реліз.

"Я закликаю всіх народних депутатів поставити свій підпис за відставку генерального прокурора. Всі підписи за відставку Шокіна були передані мені, і я зроблю все можливе, щоб якомога швидше зібрати необхідні 150 підписів і винести питання недовіри генеральному прокурору на голосування до сесійної зали", - підкреслив депутат.

За його словами, після перерозподілу обов'язків в ГПУ, "процесуальний нагляд за всіма справами, що стосуються розслідування справ топ-корупціонерів, передається заступнику генерального прокурора Олегу Заліску".

На думку Соболєва і Шабуніна, Заліско відомий "зливом" справ проти екс-чиновників Януковича ".

"Також Заліско був причетний і до скандалу навколо недавніх обшуків в Українському центрі оцінювання якості освіти", - йдеться в релізі.

На думку Соболєва, такий перерозподіл обов'язків наочно демонструє, що генпрокурор Віктор Шокін "робить все можливе, щоб і надалі зберегти існуючу корупційну систему в Генеральній прокуратурі".

У свою чергу, Шабунін стверджує, що генпрокурор використовував реформу прокуратури, "щоб поставити своїх людей на потрібні позиції і повністю контролювати або гальмувати процес топ-справ по чиновниках".

Раніше повідомлялося, що генпрокурор Віктор Шокін своїм наказом встановив новий розподіл функціональних обов'язків між керівництвом наглядового відомства. Заступник генпрокурора Олег Заліско буде займатися "питаннями підтримки державного обвинувачення та представництва інтересів громадянина або держави в судах", повідомили в прес-службі ГПУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...