Великобританія посилить вплив в Україні в сферах освіти і культури

Вівторок, 18 серпня 2015, 05:26

Великобританія має намір посилити свою присутність в Україні в сфері освіти, культури та громадянського суспільства.

Про це пишуть "Известия".

Згідно з проведеним опитуванням міжнародної організації Британська рада, покликаної розвивати співробітництво в галузі освіти, культури і мистецтва між Великобританією та іншими країнами, "українська молодь орієнтована на Захід і шукає можливості для взаємодії з культурою та освітою Великобританії та решти Європи".

Британська рада прийшла до висновку, що "Україна є стратегічним пріоритетом для Великобританії. Зміцнення довгострокових зв'язків між українськими та британськими громадянами та установами допоможе Україні стати успішною сучасною європейською нацією. Співпраця також сприятиме проведенню реформ, необхідних для країни, щоб створити демократичне, стабільне і процвітаюче суспільство".

Рада розробила рекомендації для органів влади Англії, щоб посилити англійську присутність в України у сфері освіти, культури та громадянського суспільства. Так, пропонується розширити можливості для українців навчатися у Великобританії (наприклад, надавати більше стипендій) і розвивати онлайн-освіту для українців в британських вузах.

Великобританія вже вливає кошти в розвиток України. Наприклад, спеціально створений фонд (The Good Governance Fund) виділить протягом 2015-2016 років £ 20 млн для підтримки розвитку демократії в Україні, Грузії, Молдові, Сербії, Боснії і Герцеговині. Також в Україні працює англійський Фонд запобігання конфліктів, сприяння стабільності і безпеки (The Conflict Stability and Security Fund)

Британська рада пропонує і далі діяти в цьому напрямку, щоб англійські організації підтримували розвиток громадянського суспільства в Україні.

"Університети можуть виступати в якості центрів розвитку в міських районах, але для цього Україна повинна закінчити реформу вищої освіти. У 2014-2015 роках тільки один український університет увійшов до міжнародного рейтингу кращих вузів. Незважаючи на те, що в Україні працює більше 800 вузів, не всі з них відповідають високим стандартам", - йдеться у звіті.

Рада також планує проводити перепідготовку украінських вчителів англійської мови, розвивати різні способи навчання англійської, в тому числі онлайн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування